Het Kleines Walsertal: ski-paradijs


Ons favoriete skigebied is het Kleines Walsertal of Kleinwalsertal. Gezellig, sfeervol en niet te druk met voldoende skimogelijkheden voor een jaarlijkse wintersportvakantie.
Het Kleinwalsertal bevindt zich aan de noordkant van de Alpen en is alleen vanuit Duitsland te bereiken. Vanuit de Allgau rij je langs het bekende en drukke plaatsje Oberstdorf (zeker een koffiestop waard!) het dal in. Vanaf 800 meter hoogte loopt de weg dan op tot circa 1200 meter bij het plaatsje Mittelberg.

Sneeuw is er elk jaar voldoende. Zoals de foto toont was vooral 2006 een goed sneeuwjaar met voldoende mogelijkheden voor het maken van mooie plaatjes!


Het dal kent 3 grotere skigebieden; Ifen 2000, de Kanselwand en de Walmendingerhorn gebied. Elke gebied loopt tot circa 2000 meter hoogte. Daarnaast zijn op korte afstand in Oberstdorf nog een drietal grote gebieden; Nebelhorn (tot 2300 meter), Fellhorn en Sollereck. Het dal is door de ligging erg sneeuwzeker!

Voor het gebied Kleinwalsertal en Oberstdorf is naar wens 1 gezamelijke skipas verkrijgbaar.

Ifen 2000 biedt uitgebreide mogelijkheden voor zowel de beginner als de gevorderde skir. Het gebied kent zowel zwarte afdalingen als een eenvoudige glijweg vanaf het bergstation naar het dal. Het gebied heeft brede, goed geprepareerde pistes wat het allemaal nog geschikter maakt voor een dag skiplezier.

De Kanselwand bestaat uit 1 lange, soms lastige afdaling van circa 4 km. Het bijzondere aan dit gebied is dat het direct verbinding heeft met het Felhorn gebied dat bij Oberstdorf hoort. De mogelijkheden worden hierdoor flink uitgebreid, mede doordat de skipas zowel in Klein Walsertal als Oberstdorf geldig is!

Het Walmerdingerhorn gebied kenmerkt zich door een relatief eenvoudige lange dalafdaling door een zeer mooi gebied. Rond het bergstation zijn daarnaast enkele moeilijkere pistes die het gebied meerwaarde geven voor de betere skir.Wilt u meer weten over het Klein Walsertal dan kunt u een e-mail aan ons versturen.

Tevens is er informatie te vinden op de volgende webpagina's:
Ferienregion Kleinwalsertal
Kleinwalsertal Online
Oberallgau und Kleinwalsertal
Nederlandstalige site van fam. Ter Braak